Pretekli dogodki 2017

7. 12. 2017 smo se na srečanju ob koncu leta v turški restavraciji Yildiz Han. Srečanje smo izkoristile za spoznavale novih in starih članic in kovanje načrtov kako naprej. 

Rokopis in ročno izdelane voščilnice

Članice upravnega odbora smo letos izdelale voščilnice, v katere smo zapisale lepe in dobre želje z lepim rokopisom. Namenile smo jih našim poslovnim partnerjem.

Voščilnice z osebno noto spet pridobivajo na vrednosti, saj na ta način izkažemo spoštovanje do ljudi, ki so jim namenjene. Za izdelavo namenimo svoj čas, kreativnost in obilo pozitivne energije.

Skupna aktivnost je obenem tudi priložnost za pogovor, "možgansko nevihto" idej, kovanje novih načrtov za izobraževanja in druženja za članice v prihodnjem obdobju.

7. 11. 2017 Varna uporaba interneta – pasti in priložnosti  Si.cert). Gradivo na Članski strani.

21. 10. 2017, Jesenski izlet članic

Po čem si bomo zapomnile jesenski izlet članic KTLJO?
 

5. 9. 2017, Drugačen ni napačen

Odlična Nena Dautanac nas je popeljala med različnimi osebnostnimi tipi, nas poučila o značilnostih, prednostih in pomanjkljivostih osebnostnih tipov.

(Gradivo je dostopno na ČLANSKIH STRANEH)

26. 8. 2017, Pohod na Stol

Kolegice iz Kluba tajnic Gorenjske vsako leto, konec avgusta organizirajo pohod v gore in vedno povabijo medse tudi članice klubov tajnic iz cele Slovenije.

Letošnjemu vabilu sva se odzvali Melita in Tatjana in uspešno zastopali barve KTLJO.

6. 6. 2017, Konjeniški center Brdo pri Ihanu

Tokratno mesečno srečanje smo preživele na prostem, v razširjeni sestavi, na posestvu Ščap, na Brdu pri Ihanu. Vabilo predsednice je glasilo: »S seboj pripeljite tudi družinske člane!« In smo jih. Naši otroci, vnuki in štirinožni prijatelji so uživali z nami.

Na posestvu Ščap, ki meri dobrih 28 hektarjev, je v dveh letih zrasel čudovit, sodoben konjeniški center, kjer na lastni koži doživiš, kar smo zapisali v vabilu. To je raj za konje in ljudi. Vodi ga Lojze Ščap, skupaj s soprogo, hčerkama in trenerjem Sandijem Smolnikarjem.

Odlična članka o konjeniškem centru sta izšla v http://www.domzalec.si/konjeniski-center-brdo-pri-ihanu-raj-za-konje-in-ljudi in Slamniku (stran 23), kjer si lahko preberete kaj vse nudi in ponuja ta biser v neokrnjeni naravi.

In kaj smo doživele me? Veliko nas je prvič božalo konja, občutilo nežno, svilnato dlako in zaupanje te neizmerno pametne živali. Naše druženje je pokalo od dobre volje in pozitivne energije, za kar smo poskrbeli vsi, odrasli otroci in vsi štirinožni prijatelji.

KTLJO v Portorožu od 18. do 20. 5. 2017

Udeležile smo se 25. posveta pisarniške odličnosti ADMA, ki se vsako leto odvija v Portorožu.

9. 5. 2017, VIRI ENERGIJE ZA OSEBNO RAST, 

dr. Danijela Brečko

Ljudje osebno rastemo in zorimo celo življenje. Za naše življenjsko popotovanje potrebujemo energijo, pravzaprav veliko energije, ki jo moramo znati ustvariti sami. Zunanji viri energije namreč na tem popotovanju ne delujejo. Po kakšnih notranjih virih torej lahko posežemo?

V predavanju smo najprej dodobra raziskale pot učne krivulje oziroma krivulje osebne rasti, nato pa spregovorile o notranjih virih energije, ki nas napajajo na tej poti in spoznale, kako jih sprožimo in usmerimo, da delujejo nam v prid.

(Gradivo s predavanja je na voljo na članskih straneh.)

4. 4. 2017, BONTON ZA SODOBNE ŽENSKE,

Bojana Košnik

Bojana Košnik, dama z veliko začetnico in avtoriteta s področja bontona in protokola je bila naša gostja meseca aprila. Osvežile smo pravila poslovnega bontona (gost-gostitelj), nismo pozabile na romantični del (ženska-moški, partnerja) in obnovile pravila obnašanja za mizo - kako uporabljamo pribor, kam damo torbico, kaj je to ženski prijazen jedilni list in še veliko več. Vse udeleženke smo dobile za popotnico tudi dragoceno gradivo in veliko novega znanja.

(Gradivo s predavanja je na voljo na članskih straneh.)

24. 3. 2017, 9. ZBOR ČLANOV KTLJO,

na Srednji upravno-administrativni šoli

Konec marca smo pregledale, katere cilje in načrte smo uresničile v letu 2016 in si zadale nove naloge na 9. zboru članov, ki je potekal na Srednji upravno-administrativni šoli.

7. 3. 2017, TAJNICA S STILOM,

mag. Darinka Kazić

Mesec marec je prav potiho naznanil pomlad in 8. marec. Mnogo bolj glasne pa smo bile me, ki smo medse povabile mag. Darinko Kazič, cenjeno predavateljico kulture oblačenja, poslovne podobe, poslovnega komuniciranja, projektnega upravljanja in organizacije ter vodenja dogodkov. Znana je tudi kot televizijska komentatorka ter oblikovalka modnih dodatkov in oblačil ALLAROUNDEVE.  Darinka Kazič je moderna, brezhibno urejena ženska, skrbna mama in odlična soproga. Je dokaz, da je možno usklajevati kariero, starševstvo in zakon v stilu in s stilom. Oborožila nas je z dragocenimi stilskimi nasveti.

15. 2. 2017, LEP ZIMSKI VEČER,

Dušica Kunaver

Februarja smo počastile kulturni praznik in medse povabile gospo Dušico Kunaver, samostojno kulturno publicistko, profesorico angleščine in ruščine v pokoju, zbirateljico ljudskega izročila in etnološkega gradiva, avtorico in izdajateljico poljudnoznanstvenih in leposlovnih knjig ter pedagoških priročnikov.

10. 1. 2017, UKVARJANJE Z NARAVO NAS BOGATI, doc. dr. Damijan Denac

V konferenčno dvorano M hotela, smo povabile doc. dr. Damijana Denaca, direktorja Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije - DOOPS.
Povsem zaljubljen v naravo in ptice, je del te ljubezni prenesel tudi na nas. 

© 2009 Copyright  Klub tajnic in poslovnih sekretarjev Ljubljane in okolice:  Vse pravice pridržane.

PIŠITE NAM