Letošnji jesenski izlet smo posvetile vonju in eteričnim oljem, katerih pozitivne učinke in delovanje nam je razjasnila gospa Nina Medved, ki se je v New Yorku naučila, da lahko z dišavami uravnavamo počutje. Je raziskovalka skrivnosti vonja in eteričnih olj. Za njo so leta raziskovanja, preizkušanja in testiranja. Postala je strokovnjakinja, ki svetuje v revijah,
na televiziji, vodi svoje tečaje ter prodaja svojo kozmetiko in dišave. Eterična olja uporablja vsak dan zase in za svoje tri otroke. Verjame, da prav vse, kar potrebujemo za nego, lepoto in dobro počutje, najdemo v naravi. Nekaj svojega znanja je delila z nami. Po njenih nasvetih smo v steklenički naredile svojo mešanico eteričnih olj.

S »trolo« smo se popeljale v center mesta. Avtobusi LPP so ta dan, z brezplačno vožnjo, obeležili teden mobilnosti.

Čakal nas je voden kulinarični ogled Ljubljane, z odličnim vodnikom Andrejem Mežnarčičem. Spoznale smo kulinarično ponudbo mesta in njeno zgodovinsko izročilo.

 

Okusi Ljubljane in  naša prva postaja Klobasarna. Poskusile smo odlično kranjsko klobaso, katero smo okrepile s cvičkom.

Druga postojanka je bila Vodnikov hram. Poskusile smo goveji jezik s peščenimi jabolki in hrenom. Zraven je pasal kozarček zeleni souvignon.

Tretji postanek je bil v Drugi violini, kjer so nam ponudili pražen krompir in kozarec piva.

V Romansi so nam ponudili leteče žgance in kozarček malvazije.

Naše kulinarično spoznavanje Ljubljane in izlet smo zaključile na Nebotičniku z orehovo potico in orehovcem ali borovničkami.

© 2009 Copyright  Klub tajnic in poslovnih sekretarjev Ljubljane in okolice:  Vse pravice pridržane.

PIŠITE NAM