Docent dr. Andreja Poljanec, univ. dipl. psihologinja, specialistka zakonske in družinske terapijeje ter supervizorka.

Je predavateljica na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda, kjer je tudi vodja programa psihologija, predava tudi na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici.

Je avtorica knjige Rahločutno starševstvo, kot soavtorica pa je sodelovala pri izdaji knjig Rahločutnost do otrok in Med dvema ognjema. Izdala je tudi izobraževalni avdio CD 6 poti do sproščenega starševstva in posnela sklop oddaj o starševstvu z naslovom Srce, je avtorica knjižic Moj svet ter Satrševstvo ima okus po sreči. Objavlja znanstvene in strokovne članke ter je družbeno aktivna.

Na Zavodu ŠRCD izvaja individualne, partnerske in družinske terapije, ter vodi terapevtske skupine in izobraževanja za starše, učitelje, vzgojitelje, socialne delavce in druge zaposlene, ki se pri svojem delu srečujejo z ljudmi. Je soustanoviteljica Skupine za mlade mamice ter ustanoviteljica skupine Rahločutni starši - rahločutni otroci.

 

Področja raziskovalnega dela: delo z mladimi, rahločutno starševstvo, teorija navezanosti, družinsko življenje, partnerski odnosi, šolstvo, ... S predstavitvami je aktivno sodelovala na mednarodnih konferencah v Atenah, Tel Avivu, Madridu, New Yorku, Portorožu, Rogli …

 

Je soustanoviteljica Študijsko-raziskovalnega centra za družino in poročena ter mati petih otrok.

© 2009 Copyright  Klub tajnic in poslovnih sekretarjev Ljubljane in okolice:  Vse pravice pridržane.

PIŠITE NAM